Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

Anne-Mie Van Kerckhoven

Anne mie van kerkhoven photo m hkacc20 (c)image: M HKA
Interieurtekeningen, Manasota Key Road, Florida, Februari 2013, 2013
Tekening
serie of 7 drawings

7 tekeningen gemaakt in de “Hermitage”, kunstenaarsresidentie in Florida, Sarasota, op 20 meter van de Carribean, Golf van Mexico.


"De geklasseerde visserswoning, het voornaamste gebouw op de site, is helemaal in hout gemaakt. De binnenstructuur van het huis is erg aanwezig waardoor het samenspel met het hedendaags burgerlijk meubilair tamelijk dwingend is. Ter plaatse was ik het boek 'Rhythmanalysis, Space, Time and everyday Life' (1992) van Henri Lefebvre aan het lezen en op een gegeven moment ben ik fragmenten van het huis beginnen aftekenen. Waarna ik er een reflectie uit Lefebvres boek bijgeschreven heb, van het eerste hoofdstuk:'the Critique of The Thing'." — AMVK