Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Installations

13 1989 0000i de kusntgeschiedenis 244x122 (c)image: AMVK
De Goddelijke 3-1heid / Sex /De Kunstgeschiedenis van 1990-'45 [The Devine Tri-unity / Sex / Art History 1900-'45], 1989
Installatie , 244 x 122 x 0.3 cm
Paint and plastic foil on forex

"Schilderij/collage op Trovicel: drie hoofdrolspelers uit de Londense SM-scène, aan elkaar vastgebonden met hun neus-piercings, stonden voor mij model voor de man-beschermende kunstwereld, zichzelf presenterend als een door seks geobsedeerde, zelfingenomen pseudoreligie." 

− AMVK