Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Installations

Future logics 1 kl (c)image: AMVK
Future : Logics = Art : Science, 1979
Installatie

"In een kleine ruimte van 6m bij 5m hingen 37 plexi-werken met grote stalen nagels in plafond en muren, aldus een berekende wanorde vormend. De werken hadden allemaal verschillende afmetingen, ze hingen niet parallel met de muur, en op niet comfortabele kijkhoogte. Het was haast onmogelijk de werken te bekijken zonder kwetsuren op te lopen.

De tentoonstelling was een door mij gemaakte conclusie van 2 jaargangen ‘New Scientist’, oudere wettenschappelijke bronnen, en Wittgenstein."

− AMVK