Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

Catalogues (Solo)

Download (c)image: AMVK
The HeadNurse-files (AMVK 1995-2005), 2004
Boek , 174 p., 31.7 x 23.5 cm
Ink, paper

Deze publicatie is het resultaat van een samenwerking tussen Anne-Mie Van Kerckhoven, NAK Neuer Aachener Kunstverein, Kunsthalle Bern en objectif_Exhibitions, Antwerpen.

The HeadNurse-files werden gepubliceerd naar aanleiding van de tentoonstellingen: Anne-Mie Van Kerckhoven - How Reliable is the Brain? (NAK Neuer Aachener Kunstverein, 16.05-11.06.2004) and AMVK-EZFK (Kunsthalle Bern, 28.01-26.03.2005).

Onderzoek: Patrick van Rossem
Concept: Anne-Mie Van Kerckhoven
Editor: Patrick van Rossem (associate curator objectif_exhibitions, Antwerpen)
Advisary board: Suzanne Titz (Director NAK Neuer Aachener Kunstverein), Philippe Pirotte (Director Kunsthalle Bern)
Grafisch ontwerp: Anne-Mie Van Kerckhoven in collaboration with Kim Beirnaert
Assistentie onderzoek: Annelies Vantyghem
Auteurs: Filip Luyckx, Corinne Melin, Dorothea Olkowski, Philippe Pirotte, Renate Puvogel, Suzanne Titz, Ronald Van De Sompel, Anne-Mie Van Kerckhoven, Wim Van Mulders, Patrick Van Rossem
Vertalingen: Gregory Ball, Pauline Cumbers, Anne D'Hondt, Danny Devos, Christopher Griffin, Audrey Van Tuyckom, Stefan Barmann
Tekst editing: NAK Neuer Aachener Kunstverein, Kunsthalle Bern, Objectif_Exhibitions Antwerp

Coördinatie: Objectif_Exhibitions, Qoquilhatstraat 14, 2000 Antwerpen, BE
Gedrukt en gebonden door: Imschoot Printers (Gent, BE)
Editie: 1000 copies
ISBN: 9080849332