Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

Catalogues (Solo)

10.mistressofthehorizon (c)scan: M HKA, cover: AMVK
Anne-Mie Van Kerckhoven – The Mistress of the Horizon, 2001
Boek , 215 p., 29.7 x 29.5 cm
Ink, paper

Dit boek werd uitgegeven naar aanleiding van AMVK's tentoonstelling "In a Saturnian World" in the Renaissance Society in Chicago (25.09.2011 - 18.12.2011) en in Mu.ZEE in Oostende (18.02.1012 - 27.05.2012).

Concept & Selectie afbeeldingen: Anne-Mie Van Kerckhoven, Zeno X Gallery
Teksten: Ludwig Seyfarth, Dirk Snauwaert, Philip Van den Bossche, Anne-Mie Van Kerckhoven, Hamza Walker
Design: Jean-Jaques Stiefenhofer
Vertaling: Dutch translations by Christelle Bogaert, English translations by Gregory Ball
Teksten door Anne-Mie Van Kerckhoven, origineel gepubliceerd in Paradogma, Maldoror, 's-Gravenhage, 1993
Teksten door Ludwig Seyfarth: origineel gepubliceerd in Über das Ich. Anne-Mie Van Kerkchoven, ed. Berliner Künstlerprogramm/DAAD(Berlin), 2009. Vertaald van het Duits naar het Engels door April Lamm and Franz v. Stauffenberg.