Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Video , 00:01:49
computer animation, sound

"Het begin van mijn project Sex and Technology, gebaseerd op het hergebruiken van beelden van vrouwen uit naaktbladen. Hier heb ik beelden gebruikt van vrouwen die hun geslacht bedekken terwijl ze de lezer aankijken, en verbonden met twee foto’s die ik maakte in het voormalige concentratiekamp in Terezin/Theresienstadt in Tsjechië. Het esthetiseren van terreur uit het verleden is en wijdverspreid fenomeen, wat blijkbaar een bepaalde behoefte beantwoordt. Ik vroeg een vriend de tweede stem van een Bachcantate drie keer te zingen, daarna heb ik de drie versies over elkaar geplakt."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: Johannes Sebastian Bach “Wer nur den lieben Gott läszt walten” by Inès Verhoye

Produced by: Club Moral