Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

35 eclips screenshot1 (c)video still: AMVK
Eclips (Eclipse), 1996
Video , 00:03:37
computer animation

"De film maakt gebruik van een vertekend fragment van Michelangelo Antonioni’s filmklassieker L’Eclisse uit 1962, waarin de actrice Monica Vitti haar rug naar de camera keert. Het contrast in de beelden is overdreven, waardoor de protagonist bezworen lijkt. Vitti’s tegenspeler in de film, Alain Delon, wordt een haast onbekende schim in een gelaagde sequentie waarin close-ups van een vis het meest indrukwekkende beeldmateriaal is. Af en toe zijn er momenten van obstructie, waarin een leegte voorkomt."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Soundtrack: AMVK

Produced by: Club Moral