Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

The Abstract isn’t Sexually Stimulating, 2000-2001
Video , 00:02:59
computer animation

"Animatie van een tekening uit mijn onderbewuste. Wanneer in beweging, neigt de abstracte fantasie geleidelijk naar natuur en mythologie – alleen om op het einde te verdwijnen, als een gedachte die in zichzelf oplost. Tussen de binnenkant en de buitenkant, tussen goede en slechte gedachten, is er een plaats waar het lichaam, de geest en andere vormen van materie hun spel spelen."

"In tegenstelling tot willekeur plaats ik het ontstaan van iedere geschreven en gesproken taal, het mystieke. Van walging tot extase, dat is waar het mystieke over het algemeen om gaat. Urewut. De alles verslindende lust naar het leven en de liefde. Unificatie, zich niet afgezonderd voelen van de rest. Geen ego, geen grenzen. Creatie wordt een met zijn schepper. Ik noem het het analoge. Het analoge versus de willekeur. Het analoge dat ritueel, duivels, mysterie, verlangen, smachtend verlangen, lust omvat, terwijl het digitale controle, technologie, sublimatie, afhankelijkheid, netheid, transparantie omvat. Het analoge plus het digitale is waar de mens om gaat: perspectief." 

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: AMVK

Produced by: AMVK, Club Moral