Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Video , 00:06:16
computer animation

"Statement: Tegenwoordig troost het ontwijkende hermeticisme van het effenkleurvlak nog slechts tijdelijk.'"

"De film begint met een beeld van mensen die tesamen kunst beoordelen. Dan is er een bos , met een verlaten droomhuis, waarop de ik-persoon haar fantasiën loslaat. De abstractie door kunst van twee complexe  stilstaande  vader-beelden monden tenslotte uit in een simpel schema: The Origin of Structure. Therapist fears..."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: ‘Therapist Fears’ by Club Moral

Produced by: Club Moral