Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Genezen Worden van de Realiteit, 2007
Film , 00:07:57
computer animation

"In 2001 ben ik spontaan begonnen met de voorbereiding van een animatiefilm, opgedragen aan Kom op Tegen Kanker. Ik heb dat nooit opgestuurd omdat ik niet wist waar ik dit naartoe moest sturen, omdat ik ineens bedacht dat men daar bij de organisatie waarschijnlijk niet echt zat te wachten op steun in deze zin. Ik ben toen dan ook gestopt met de verdere afwerking.

Ik had als uitgangspunt een tekening genomen die ik enkele jaren tevoren, in 1994, aan de Belgische kust maakte. De basis is een kasteel-villa vanop het strand getekend. 3 grote trappen leiden ernaartoe, wolken drijven achterdoor. Op de 1 of andere manier inspireerde me dit om 2 vliegende figuren voor en naast dat huis te laten evolueren. Met ijle klank erachteraan. 

Dit huis vertegenwoordigt voor mij een geluksgevoel dat moeilijk te bereiken is, maar dat de potentie heeft, om in al zijn variaties en mogelijkheden een belofte na te komen."

− AMVK


Sound: “Time is reallly good” by AMVK, 2006

Post-productie: Danny Devos

Producer: Club Moral