Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

70 male barracks screenshot 1 (c)video still: AMVK
Let's Try to Find Out what Goes on in the Male Barracks, 2007
Video , 00:15:10
computer animation

"Symbolisme is een brug tussen de 19e-eeuwse Romantiek en het 20e-eeuwe Modernisme. Ik begon aan deze film te werken in Antwerpen in de zomer van 2004. Daar filmde ik de Symbolist, verpersoonlijkt door schilder en waarzegger Mauro Pawlowski. In december van dat jaar filmde ik lichaamskunstenaar Danny Devos, als een verpersoonlijking van het Modernisme, in het appartement van curator en editor Guy Schraenen in Parijs. Er is extra beeldmateriaal uit Berlijn (Duitsland), Xiamen (China) en Vladivostok (Rusland). De 16-jarige kunstenaar Raphaëlle Jamet finaliseerde het beeld met haar sprankeling en jonge enthousiasme. Mijn aanwezigheid in Berlijn, tijdens mijn één-jarige residentie bij DAAD, bleek beslissend voor deze film."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: AMVK, Mauro Pawlowski, Raphaëlle Jamet, Paul Mennes, Bum Collar

Actors: Danny Devos, Guy Schraenen, Louis Wuytack, Mauro Pawlowski, Raphaëlle Jamet

Produced by: DAAD-Berlin / Club Moral