Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

75 overhandig dat geweer screenshot 1 (c)video still: AMVK
Overhandig dat Geweer, 2008
Film , 00:06:46
computer animation

"Lust en dood, vertwijfeling en ontwapening. Een manier om gevonden beelden tegen elkaar uit te spelen. Aan de ene kant een foto van een schutter in burger, jaren 40, het geweer op de horizontlijn, gericht op de kader van de foto. Aan de andere kant vrouwen met ontblote borsten  in vrijpostige houding, jaren ‘60. Verdubbeling, vereenvoudiging, neutraliseren, confronteren, situeren. De soundtrack herleidt de confrontatie tot een positieve abstractie."

− AMVK


Camera: AMVK

Editing: AMVK

Animation: AMVK

Soundtrack: Club Moral

Produced by: Club Moral