Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Amvk videosheet 1 (c)video still: AMVK
Computer Simulation of Parser, 1978
Video , 00:06:00
b/w, color, computer animation

"Naar aanleiding van zijn doctoraatsthesis vroeg Luc Steels mij om een simulatie te tekenen van het ontleedprogramma dat hij als werk voordroeg. Hij legde mij de werking uit van zijn machine en ik tekende ze. De film werd in het AI-LAB van de UIA opgenomen.De film werd aan de doctoraatsjury getoond ter ondersteuning van Steels zijn presentatie."

− AMVK


Geluid: “Walking on the moon” van Mishalle- Geladi- Steels

Tekeningen en Animatie: Anne-Mie Van Kerckhoven

Producent: UIA Antwerpen