Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Video , 00:04:24
VHS

"In een satanisch ritueel is het altaar een naakte vrouw; mijn altaar is een Duitse vrouw op haar knieën, gekleed in zwart leer. Gedurende vijf minuten zit ze stil tot de muziek stopt, ze draait zich naar de toeschouwer en zegt de laatste woorden van het ritueel genaamd “Tierdrama” waarin op het eind alle deelnemenden weggaan op handen en voeten."

− AMVK


Actor: Rosi Kasseckert

Production: ICC Antwerp / Club Moral