Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Amvk videosheet 22b (c)video still: AMVK
Video , 00:12:40
VHS

"Twee monitoren staan elk op het eind van een zeven meter lange eettafel, die gedurende 50 jaar gediend heeft in de feestaannemerszaak van mijn familie. Links ziet men onbewerkte opnames van de zon tussen waaiende dennebomen. De gekleurde oscillatie is het resultaat van een automatische, mechanische interferentie tussen de zon en de opnameapparatuur. Dit wordt afgewisseld met een opname van de maan die beweegt naar de toren van de kerk waar mijn grootouders trouwden."

− AMVK


Camera and sound: AMVK

Producer: ICC Antwerp / Club Moral