Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Dance of the 7 veils, 1991
Video , 00:06:36
VHS, videoclip

"In “Dance of the 7 Veils”, een fragment van het stuk “Sur Scène” van Marc Vanrunxt, danst Marc zijn solo in een park in Schilde. Van Kerckhoven filmt de zes minuten choreografie in één take. Gedurende drie opeenvolgende dagen, om zes uur ‘s morgens en zes uur ‘s avonds werd dit scenario herhaald. Deze drie opnames worden over elkaar gemonteerd. De beelden worden bewerkt met onrealistische kleuren. De lyrische soundtrack is samengesteld uit de buitenopname van Strauss met behulp van de camera, geïnjecteerd met de nerveuze geluiden van de cameramanipulatie en de natuurlijke geluiden van tsjirpende vogels op drie verschillende momenten van een zomerdag."

− AMVK


Dancer/ performer: Marc Vanrunxt

Camera: AMVK

Sound: Richard Strauss/AMVK

Editing: AMVK, Lu - group