Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Amvk videosheet 27 (c)image: AMVK
Alle Grond Weg Onder De Voeten, 1992
Video , 00:22:18
VHS

"Bezwering van een verhuisdepressie. Door het ritueel filmen van de Club Moral ruimte waar we 13 jaar woonden en werkten, sluit ik mentaal een belangrijk deel van mijn leven af. De film werd gemaakt op initiatief en met het materiaal van Kunstkabel, Amsterdam (NL) om dan geïntegreerd te worden in het programma “To the beach”." 

− AMVK