Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

40 meursault (c)still: AMVK
Video , 00:30:00
computer animation

Vrije associatie in beeldencombinatie van interieurs, hersenscantesters en een persoon met het syndroom van Tourette, geïnspireerd op mijn opname van de voordracht van prof. Michel Meyer (ULB, Brussel) over tijd en taal. (30.05.1997; The Changing Conceptions of time; Fondazione Carlo Erba; Milaan, It.)