Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Amvk videosheet 54 (c)video still: AMVK
Amsterdam-Antwerpen-Parijs, Nieuwe spoortunnel Centraal Station Antwerpen, 2001
Video , variable dimensions, interactive
computer installation

"Multimediaproject gerealiseerd in de spoorwegtunnel van het Centraal Station in Antwerpen, naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de NMBS. “Amsterdam-Parijs” is een computer gestuurde videoanimatie met beelden die werden opgenomen bij de aanleg van de tunnel. Met de vooraf opgenomen geluiden van de activiteiten in de tunnel componeerden twee ploegen muzikanten en dj’s live muziek."  

− AMVK


Animation: Stijn Slabbinck, Danny Devos, Anne-Mie Van Kerckhoven

Sound: Jelle Jespers, Rudy Trouvé, Zander Fabrice en Dylan Van Looy

Producer: NMBS, Club Moral