Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Voorspelling voor eeuwig (Prediction Forever), 2002
Video , 00:01:06
computer animation / loop

"Animatie van een tekening uit mijn onderbewuste. Ik maakte de tekening in 1993, op de dag van de eerste volle maan van augustus die de krachtigste invloed heeft van alle volle manen van het jaar. Dat wist ik nog niet toen ik de tekening maakte, is me achteraf gezegd. Deze tekening is de vertwijfeling van een onmogelijke liefde, ik berust in de onmogelijkheid tot vereniging."

− AMVK


Drawing and animation: AMVK

Sound: DJ Dylan

Production: Club Moral