Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt. Sinds de jaren 1970 is ze actief als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest – een vrouwelijke, collaboratieve, bedachtzame voorloper in een door mannen gedomineerde, marktgerichte, visueel geobsedeerde kunstenwereld – en zou daarom als een kunstenaar voor de toekomst moeten worden beschouwd. De praktijk van AMVK is werkelijk interdisciplinair. 

M HKA wil Anne-Mie Van Kerckhoven voorstellen aan een breder publiek als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen – als zuurstof van de hele samenleving. 

AMVK: Film

Hier Woont Mijn Huis, 1986
Video , 00:24:29
video (U-Matic), digitalized, sound

"Een eerbetoon aan het huis uit mijn kindertijd, een herenhuis in Antwerpen waar mijn familie gedurende 50 jaar banketten en feesten organiseerde. Ondertussen is het een theater geworden. Een film over mijn onvermogen om verandering waarover ik geen controle heb, te ondergaan. Ik drijf mijn nostalgie en verdriet uit door het me je te delen. Deze film werd vooral getoond in Club Moral, in combinatie met muziekperformances."

− AMVK


Sound: AMVK/ Club Moral

Camera:  AMVK, DDV

Sound: AMVK/ Club Moral

Editing: Lu-Group Antwerp

Producer: Beursschouwburg Brussels and Club Moral